Achtergrond
Werkwijze
Beelden
Contact

Achtergrond

Pim Hieselaar Zomerdijk (1940), oorspronkelijk afkomstig uit het Noordhollandse Bakkum woont en werkt in Driehuis bij Velsen.

Sinds begin jaren negentig is zij actief als beeldhouwster. Pim Hieselaar sloot zich aan bij het Velser Kunstcollectief en volgde een opleiding aan de Academie voor beeldende kunst bij beroepsbeeldhouwer Karel Gomes. Van hem leerde zij het spel van lijnen en vormen en het werken in de juiste proporties.

Aanvankelijk werkte zij voornamelijk figuratief, de laatste jaren is zij ook met meer abstracte vormen aan het experimenteren.
Toch bestaat het overgrote deel van haar werk nog uit herkenbare kunst, waarbij zij zich met name concentreert op het uitbeelden van vrouwen en dieren.
Bij haar vrouwenfiguren valt op, dat deze een sterke, bijna uitdagende uitstraling hebben. Het fiere en krachtige in de vrouw trekt haar zeer.

Inmiddels heeft Pim Hieselaar zo'n 35 beelden op haar naam staan en exposeert ze regelmatig in het land, bij voorkeur in Noord Holland en Limburg.
Elk jaar houdt ze rond de langste dag een “open beeldentuin” in Driehuis waar haar werk dan in eigen tuin en atelier staat opgesteld.